empty
home   /   wie_ben_ik

WIE BEN IK ?

Mijn naam is Simon Kok, getrouwd en vader van 2 kinderen. Al jarenlang woon en werk ik in Dronten en Drijber (gelegen bij Hoogeveen). Met veel plezier oefen ik het beroep van relatietherapeut en life coach uit. Elke cliënt heeft weer totaal andere problemen en wensen dan de vorige. Het is voor mij telkens weer een uitdaging om je of jullie verder op weg te helpen. Ik heb zowel voor relatietherapie als voor life coaching een opleiding op HBO niveau gevolgd. De opleiding relatietherapeut is erkend door BATC ( Belangen Associatie Therapeut en Consument ) en de VBAG.


WERKWIJZE  

We beginnen altijd met een intakegesprek waarin we met elkaar kennismaken en uiteraard de problemen waar je of jullie tegen aanlopen in kaart brengen. Ook worden er 2 formulieren ingevuld welke te maken hebben met je persoonlijkheid. Ik zal je of jullie tevens uitleggen hoe ik in de vervolggesprekken te werk zal gaan, wat jullie van mij kunnen verwachten en wat ik van jou of jullie verwacht. Ik werk altijd met zgn. huiswerkopdrachten, opdrachten welke je in je eigen tijd uitvoert en de uitwerking daarvan naar mij mailt, kort voor de volgende afspraak.

Tijdens onze gesprekken wordt door mij vaak gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie. Deze therapievorm wordt al tientallen jaren met succes  toegepast door vrijwel elke psycholoog. Cognitieve gedragstherapie wordt ingezet bij tal van problemen, zoals: Negatief zelfbeeld, onzekerheid, angststoornissen, paniekaanvallen, depressiviteit, dwangneuroses, PTSS, verslavingen, stress, overspannenheid, burnout , ADD, etc. etc.
 
Inmiddels heb ik ca. 400 echtparen en ca. 150 mensen met persoonlijke problemen mogen begeleiden.  Om jouw of jullie problemen op te lossen, hebben we gemiddeld aan 6 á 7 gesprekken voldoende. Hierna informeer ik altijd nog  een aantal keren via de mail of app hoe het op dat moment met jou of jullie gaat.